Skip to content

Presentació del llibre “Inventari de Can Batlló”

09/04/2014

foto (1)Ahir va ser el dia de la presentació del llibre de Can Batlló. Un llibre escrit a moltes mans i amb diferents punts de vista, que es proposa conformar aquest inventari de què parla el títol. El llibre és realitat gràcies a l’energia i l’empenta de LaCol, un col·lectiu de joves arquitectes vinculats al barri de la Bordeta, que esquiven els convencionalismes i pels quals El Tecnígraf té una gran admiració.

Nosaltres parlem del Can Batlló de fa 7 anys, que és el que vam conèixer. Eren històries industrials, de petits tallers i petites indústries, de persones normals i corrents, no pas de grans empresaris. Quatre pinzellades d’aquestes històries queden recollides en el llibre que ahir es va presentar donant la visió de l’activitat laboral del polígon, que es complementa amb el recull de cartes de l’Associació d’Industrials en la seva lluita infatigable contra la propietat i contra la passivitat de l’administració.

La particularitat de l’espai de Can Batlló va propiciar que de manera natural es desenvolupés una gran matriu de relacions client-proveïdor entre empreses del mateix polígon, i fins i tot de col·laboració entre empreses que eren competència. Conceptes tant mencionats últimament com emprenedoria, networking, sinergia o viver d’empreses són aplicables perfectament a la manera de funcionar del polígon. Encara que la gràcia de Can Batlló era que això sorgia de manera espontània, gràcies a la seva autogestió, sense que ningú extern (ni administració ni gurús) ho promoguessin.

A dia d’avui l’autogestió segueix regnant a Can Batlló, però ara a mans dels veïns. Han aconseguit que part d’aquell espai buit els hi sigui cedit per l’ajuntament per a muntar-hi diferents serveis pel barri que fa temps que reclamaven. El que d’entrada podria semblar una inegnuïtat està essent una realitat, una manera diferent de fer les coses.

Realment, si podia passar en algun lloc, tenia que ser a Can Batlló.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: