Skip to content

Exposició “Can Batlló: Adéu a la ciutat dels oficis”

20/09/2011

 Biblioteca Vapor Vell del 3 al 28 d’Octubre

Presentació el 6 d’octubre a les 7 de la tarda a càrrec de:

Josep Ramon Bach, escriptor i ex-treballador de Can Batlló

Josep Maria Domingo, president de l’Associació de Veins de Sants -Bordeta

Un recinte privat, desconegut i gairebé emmurallat, un espai a reivindicar, un patrimoni a conservar i, per a molts i durant més d’un segle, el lloc on diàriament anar a treballar. Can Batlló pot representar tot això i possiblement molt més. Més enllà de les apreciacions personals i els anhels ciutadans, intramurs del vell polígon la realitat palpable durant dècades fou la frenètica activitat d’una ciutat dels oficis on empresaris, oficials, aprenents, artesans, creatius i fins i tot docents treballaren en un ecosistema productiu sostenible i de proximitat. Una organització singular, orgànica i radicalment moderna en un recinte nascut de reciclar l’antiga fàbrica tèxtil i convertir-la en polígon industrial urbà.

A Can Batlló gairebé hi foren presents tots els formats empresarials i disciplines fabrils, i el treball que presentem n’és un petit testimoni aconseguit just quan la crisi i la pressió immobiliària es combinaren anorreant la força productiva del col·lectiu d’industrials, a dia d’avui reduït a unes desenes d’empreses allí on varen arribar a operar-n’hi més de dues-centes.

En uns moments en que es reivindica l’emprenedoria i la sostenibilitat, aquestes imatges poden considerar-se un record i, al mateix temps, poden servir d’exemple.

Anuncis
One Comment leave one →
  1. 14/11/2011 11:54 am

    David, tío, que no m’has dit res de l’exposició… i ja ha passat. Mira que m’haig d’enterar per l’intenné de les coses, veient-nos cada 2×3…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: