Skip to content

Can Batllo: el Bloque 8, els orígens

27/04/2008

Can Batlló: adéu a la ciutat dels oficis

Quan passo per davant la porta del Bloque 8, tant se val si és la principal com la del darrera, em ve de gust entrar. Ja sé què hi ha dins, però és igual. Gairebé cada vegada que passo pel davant entro. Si vinc per darrera pujo per l’empinada escala metàl.lica cap al primer pis i passo per davant la porta de Circuitos Paredes, uns vells coneguts. Els vaig conèixer cap al 2002, i recordo que aquella entrada em va semblar d’allò més cinèfila. Mentre esperava en el bar, tot fent un tallat servit en un adient got Duralex, el del bar, per tant en Pep, li deia al Raúl: “ qué, por el tercero, ¿no?”. Jo ja l’estava felicitant pel tercer fill, però em va corretgir que es tractava del 3er judici. Aquí va comença el meu interés per Can Batlló…

Per l’altra accés al Bloque 8 en canvi, la sensació és ben diferent. D’entrada, dos columnes gegants a banda i banda de la porta deixant passar pel mig la biga d’un polipast. L’escalinata de marbre té classe. La barana, té classe. El primer replà, té classe. Però l’escala de marbre, la barana, el primer replà, el primer pis, i tot absolutament tot, està amb dos dist de pols i malmès pel temps. Aquesta entrada és la porta gran, és la porta per on entraran els directors generals de medi Ambient i el cos de funcionaris que betlla pel nostre entorn, un cop hagin fet net amb les empreses que encara hi produeixen, i s’hi instal.li la Conselleria de Medi Ambient. Però llavors tot estarà net, el marbre lluirà i et podràs agafar al passamà sense embrutar-te.

Els passadissos llarguissims del 2 pis ja no estaran buits, i tampoc tindran els tubs de tv’s de Lectroscan apilats al costat del montacàrregues que ara sí funcionarà.

Cada vegada que passo per davant de l’entrada principal, he d’entrar a dins i imaginar que va ser, i que serà.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: